Over ons | Artikel Beuningen Magazine juni 2017

Hieronder vindt u een artikel over onze B&B De Blauwe Pomp, gepubliceerd in het Beuningen Magazine, juni 2017. In dit artikel leest u over ons, de historie van de boerderij, de paardenliefhebberij van Gerard en natuurlijk over onze Bed & Breakfast.

 

blauwe-pomp-1920x815-1

Landelijk logeren in het mooie Maas en Waal

Aan de Koningstraat tussen Beuningen en Ewijk staat woonboerderij “De Blauwe Pomp” van Gerard en Doret Degen. De naam ‘De Blauwe Pomp” komt al voor in het jaar 1867, dat was toen de naam van de grond. Hierop werd later de boerderij gebouwd.

In 1981 kochten Doret en Gerard Degen de boerderij van de familie Piels. In deze boerderij woonden toen nog twee gezinnen. De boerderij was opgedeeld met aan de ene kant moeder Piels en zoon Fons. Aan de andere kant woonde zoon Leo met het gezin.

Na een verbouwing van vier jaar, die in de avonduren moest gebeuren, was de boerderij klaar. Kort daarna werd de schuur vernieuwd. Maar er was nog meer ruimte nodig omdat Gerard er een nieuwe hobby bij kreeg, namelijk het restaureren van koetsen. En wat zou er mooier bij een boerderij staan dan een hooiberg. Met hulp van de Stichting tot Behoud van Hooibergen en Vloedschuren, heeft Gerard zelf een hooiberg gebouwd. Het model is afgekeken van een circa 200 jaar oude hooiberg die in Elden stond. Opvallend is dat het gaat om een zogeheten vijfroeder. Dat wil zeggen dat de hooiberg is opgebouwd uit vijf balken, in plaats van vier. Gerard heeft de roeden zelf ‘gedisseld’. Dat is een techniek waarbij de palen met een bijl worden bewerkt, om het zo authentiek mogelijk te laten lijken.

hooiberg-met-gerestaureerde-wagen

In de hooiberg staan nu verschillende koetsen en karren, die regelmatig gebruikt worden voor feesten en authentieke ritten. Met een tweespan Vlaamse paarden ervoor heeft hij dan veel bekijks.

Sinds kort heeft De Blauwe Pomp er ook een Bed & Breakfast bij. Wat vroeger de deel was is nu verbouwd tot een luxe appartement. Hier kunnen de gasten genieten van alle comfort, een heerlijk ontbijt, goede bedden en een zonnig terras. Landelijk logeren in het mooie Maas en Waal, met de vele fietsroutes en uitstapjes in de omgeving is het zeker goed vertoeven in B&B De Blauwe Pomp.

En als het weer het toelaat mogen de gasten mee in de koets om met Gerard een rit te maken over de dijk en door het mooie Land van Maas en Waal.

doret-en-gerard-degen

Doret met de Bed and Breakfast en Gerard met het koetsieren hebben samen een goede mix met hun beider hobby’s.