Omgeving

Het mooie Land van Maas en Waal, waar nog in alle rust gewandeld en gefietst kan worden.

Genieten van het uitzicht op de Waal en de mooie uiterwaarden. Er zijn talloze knooppuntroutes die u de mooie dorpjes laten zien. En ieder dorp heeft wel iets speciaals. Onder andere  Beuningen met z’n pontje, Ewijk heeft Slot Doddendael, Winssen bekend van de kunstwerken van Huub en Adelheid Kortekaas, Appeltern heeft De Tuinen van Appeltern, Beneden Leeuwen met het historisch streekmuseum, het mooie stadje Batenburg aan de Maas met z’n bekende ruïnes en het Museum Kasteel in Wijchen. Er zijn zoveel dingen hier te zien dat het zeker de moeite waard is om eens deze kant op te komen.

De Tuinen van Appeltern
De Tuinen van Appeltern

Het Rijk van Nijmegen heeft natuurlijk ook tal van indrukwekkende bezienswaardigheden. Onder andere het Valkhof Museum, het Afrika museum, het Nationaal Fietsmuseum, de oudste en grootste kerk van Nijmegen de Sint Stevenskerk, maar ook de maandagmarkt met de welbekende Luizenmarkt waar veel brocante te zien en te koop is. Genieten van een kopje koffie aan de altijd drukke Waalkade.

'Lusemert' Nijmegen
‘Lusemert’ Nijmegen

De mooie fietsroutes naar Mook en Middelaar, door de bossen naar Groesbeek, over de nieuw stadsbrug “de Oversteek”  fietsen van Nijmegen naar Lent.  Fietsen of wandelen in de Betuwe als de kersenbomen in bloei staan. Talloze leuke uitstapjes die het verblijf hier aangenaam maken.

Kijk ook eens op de pagina links en leuke adressen.

 

Welkom bij B&B De Blauwe Pomp Beuningen bij Nijmegen Gelderland - Landelijk overnachten
Kasteel Wijchen